Nu putem formula intr-o varianta mai generala definitia servicilor turismului sustenabil mai bine decat au facut asta alti autori, asa ca redam aici un scurt articolas al jurnalistei Emily Johnson legat de subiect. Sursa acestor randuri se gaseste la finalul paginii

La începutul anilor 1990, a apărut ideea încorporării paradigmei dezvoltării durabile în industria turismului. Ca urmare, turismul durabil a câștigat rapid popularitate în cercurile academice. De asemenea, a câștigat popularitate în cercetare, industria turismului, afaceri și practică. Turismul durabil, în principiu, se separă de turismul de masă. Se identifică doar cu formele turistice contemporane.

Astfel, turismul de masă este antiteza turismului durabil.

O strategie constructivă menită să diminueze conflictele și fricțiunile. Aceasta a fost cauzată de conexiunile complexe dintre sectorul turismului și vizitatori. De asemenea, între mediul înconjurător și comunitățile locale care servesc drept gazde de turiști.

Astfel, turismul și infrastructurile asociate funcționează în limita capacităților naturale. Acestea reprezintă regenerarea și productivitatea viitoare a resurselor naturale. Ei recunosc contribuția pe care o au oamenii și alte specii. Contribuția la regenerarea și productivitatea viitoare a resurselor naturale.

Principiile turismului durabil

1. Comunitățile, tradițiile și modurile de viață îmbunătățesc experiența turistică. Acest lucru este posibil numai dacă primesc o parte echitabilă din beneficiile financiare. Sunt luate în considerare preferințele locuitorilor și comunităților regiunilor gazdă. Se face în timp ce se fac aceste judecăți. Reduce efectele adverse ale turismului asupra mediului pentru a atinge durabilitatea ecologică. Acest lucru se realizează ajutând la conservarea și îmbunătățirea conservării. Returnează o parte din banii câștigați ariei protejate.

2. Activitățile legate de turism trebuie să aibă un impact negativ minim. Acesta explică impactul asupra cartierului și a cetățenilor săi pentru a obține sustenabilitate socială. Crearea unor forme turistice care să nu interfereze și să răstoarne rutina zilnică a rezidenților. Nici în destinația turistică, prevenind interacțiunile controversate

3. Activitățile legate de turism ar trebui să aibă un impact negativ cât mai redus posibil. Vorbește despre impactul lor asupra culturilor, tradițiilor și obiceiurilor populației locale. Acest lucru ajută la realizarea durabilității culturale. Tururile de călătorie ar trebui să fie o experiență îmbogățită.

4. Se are în vedere crearea unui segment al industriei turismului. Acesta poate evalua unicitatea și autenticitatea culturilor regionale. Acestea ar trebui conservate și împiedicate să fie influențate de influențe culturale “externe”.

5. Creșterea câștigurilor economice ale populației locale din dezvoltarea turismului pentru a obține sustenabilitate economică. Conservarea și creșterea economică a comunităților regionale și a zonelor protejate sunt principii fundamentale ale turismului durabil.

6. Educație, pregătire și cunoaștere.

7. Îmbunătățirea atitudinii turistului față de mediul înconjurător. Minimizarea daunelor printr-o mai bună conștientizare și luare în considerare a impactului pe care îl creează.

8. Pe lângă componenta de interpretare, aceasta include și o componentă de educație ecologică, care este vitală din punctul de vedere al produsului și al administrațiilor locale (pentru turiști, localnici, administrație locală, populație rurală și urbană etc.).

9. O componentă crucială a turismului durabil este controlul local. Toate deciziile legate de dezvoltarea unei industrii durabile a turismului implică și consultă localnicii. Acestea îi implică pe cei care participă activ la luarea deciziilor.

10. Elementul important este proprietatea locală asupra elementelor de infrastructură turistică, cum ar fi complexele de moteluri. Administrația locală și comunitatea sunt participanți activi și la comandă. Se aplică mai ales atunci când vine vorba de resursele lor financiare.

11. Ce garantează și aplică principiile dezvoltării durabile în industria turismului? O mentalitate adecvată, o poziție fermă și legi și reglementări.

Principiile de bază ale turismului au fost menționate mai sus. Dezvoltarea durabilă a fost cel puțin benefică în planificarea activităților turistice. În ciuda faptului că este un concept foarte teoretic și oarecum dezbătut din cauza dificultăților sale, este într-adevăr pus în realitate.

Biografie autor: Emily Johnson lucrează ca scriitor de conținut la scrierea perfectă a eseurilor. Are o mare pasiune pentru producerea de conținut informativ. Abilitățile sale de cercetare și analiză sunt lăudabile.

Sursa: https://ecobnb.com/blog/2022/10/main-principles-sustainable-tourism/